Bolton & Jeninga

* * * Singer- songwriters * * *Biografie

John

Op 14- jarige leeftijd kocht ik mijn 1ste electrische gitaar, een Shadow van keurkoop op afbetaling van 10 Gulden per maand. Op die leeftijd trad ik voor het eerst op met de band Tee67 met Jan Mingels, Ton Cuypers, Arnold Grijn, Ger Vermeulen en Theo Buisrogge. De bandnaam veranderde later in Pray for Peace, natuurlijk met "Bluesman" Jan Zimny. Ik trad op met de volgende bands: 

* Moondance: met de onvergetelijke Henry Nijhuis, Joep van der Velden en Hans Poort.
* My Friend John: met Jan van der Hijden.
* Pyset: met Jan en Frans Bronzwaer, George Hundscheid en Maik Schurer.

                       ... en dan een tijdje niets ...

* Moondance 2: met Roy Ginsel, Hans Keuls en Pieter Vermeulen.
* Beter Laat: met Eef Karstens, Roy Ginsel, Mart Meurders, Pierre Römgens, Richard Rohi en Dirk Janssen.
* Vanaf 2002 speelde ik met Roy Ginsel. In 2004 kwam Roel Pastoor bij de band. Bärbel Ehlert kwam erbij in 2005 samen met Hans Keuls. CD presentatie in 2005.
* 2007 Bolton & Jeninga. CD presentatie in 2011.

Grote inspiratiebronnen zijn o.a. James Taylor, JJ Cale, Frans Bronzwaer, John Mayall, Eric Clapton en de bands Focus en Brainbox. 

Nicole

Familie Bolton ging vroeger regelmatig op pad in hun kleine Fiat Panda. In de auto werden constant meerstemmige liedjes en canons gezongen. Net de Carter familie maar dan anders... Als klein meisje van 7 jaar trad ik voor het eerst voor publiek op met Kinderkoor de Flowers o.l.v. Mariet Wiertz. Muziekschool volgde. Op 18- jarige leeftijd kreeg ik zangles van Bart Kockelkoren, later van Jaqueline Jacobs. Ik trad op met de volgende bands/gezelschappen:

* Schoolband Sancta Maria College met o.a. Roy Paulussen en Danny Kessels.
* Vocaal Ensemble Kerkrade destijds o.l.v. Wim Vluggen.
* 2003 Deelname in kleinkoor van de productie "Die Zauberflöte" in Kasteel Alden Biesen, België. Regie Koen Kessels. 


                            ... en dan even niets ..

* Stringcast in 2005: met Roy Ginsel, Gino Bombrini, Judith Savelbergh en Stanley Straube. Later met Roy, Gino, Dennis van Lienden en Guido Ronnen.
* 2009 Gastzangeres bij Sally Goodin: met Ron Janssen, Job en Ernest Peters en Paul Gorissen.
*  2007 Bolton en Jeninga. CD presentatie in 2011.

Grote inspiratiebronnen zijn Eva Cassidy, CSNY, Bonnie Raitt en Joni Mitchell.

Bas

Mijn eerste drumstel had ik op 11- jarige leeftijd. Van Robin Zalm leerde ik het drummen pas echt. Na een paar jaren drumles werd ik drummer bij de hardcore- metal band Separated. Later brak raakte ik geïnteresseerd in rapmuziek. Als rapper trad ik op van de Rap-formatie De Ondergrondse Divisie. Momenteel leg ik me toe op het bespelen van gitaar (mijn leermeester is David de Haas), cajon en basgitaar. Inspiratiebronnen voor mij zijn o.a. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Muddy Waters. Eigenlijk houd ik van bijna alle muziek. Het irriteert mij als mensen in hokjes denken, het is allemaal muziek.